Mediatek släpper IoT-sats för AWS

Mediatek Labs har släppt sitt nya MediaTek Linkit ONE och Grove IoT Starter Kit för Amazon Web Services (AWS) IOT-plattform som innehåller Arduino IDE och en uppsättning Grove-sensorer från Seeed Studio för IoT-prylar och elektroniska accessoarer.

Företagets MediaTek Linkit ONE SDK (för Arduino) omfattar bibliotek som certifierats för att användas med AWS IoT-tjänster och skapa programvara för Linkit ONE-kort med hjälp av Arduino IDE. Med utvecklingssatsen följer även en uppsättning Grove-sensorer från Seeed Studio såsom en 3-axels digital accelerometer (+16g), ljudsensor, ljussensor, fuktsensor, touchsensor, temperaturgivare, likväl som en Grove Base Shield, en LED-stapel (LED Bar) och en 1,12 tums OLED-display. Kommunikationen mot Amazons molntjänster sker med hjälp av protokollen MQTT and HTTP.

IoT-startsatsen finns tillgänglig på Amazons webbplats sedan den 8 oktober, 2015.

Amazon startade som en näthandelsplats som sålde hemelektronik, cd-skivor och böcker med mera men har bräddat sin affärsverksamhet och blivit stora inom molntjänster till företag. Amazon har nu även släppt en AWS IoT-plattform i en betaversion.

Comments are closed.