MathWorks utökar stödet för SoC med FPGA

Nu utökar MathWorks stödet för Altera SoC FPGA:er och Xilinx Zynq-7000 All Programmable SoC-kretsar. Med den senaste versionen av MATLAB och Simulink kan ingenjörer och forskare som använder modellbaserad design accelerera utvecklingsarbetet och öka tillförlitligheten, allt i en och samma verktygsmiljö.

Kretsarna i Xilinx Zynq-7000-familjen och Altera SoC-familjen innehåller en ARM Cortex-A9-processor med dubbla kärnor, kombinerat med programmerbar logik. Det innebär att forskare och ingenjörer kan utveckla och implementera algoritmer i ett enda chip, som förbrukar både mindre energi och tar mindre plats. MathWorks har tagit fram ett guidat arbetsflöde för att utveckla och simulera algoritmer som snabbt kan valideras och distribueras till SoC-enheterna och som baseras på automatiskt genererad C- och HDL-kod.
Det utökade stödet ger – utöver det befintliga stödet för Xilinx ISE och Zynq Intelligent Drives Kit – möjlighet till integrering med designserien Xilinx Vivado, Zynq SDR-utvecklingsplattformar och Altera SoC-kretsar. Det här innebär att ingenjörer och forskare snabbt kan utveckla prototyper på en maskinvaruplattform och sedan överföra den genererade C- och HDL-koden till produktionsmiljöer med hjälp av Altera- och Xilinx-verktygen.
– Vi är övertygade om att halvledarleverantörerna kommer att fortsätta att utveckla sina sortiment av heterogena, programmerbara SoC-kretsar, säger Amnon Gai, ansvarig för partnerprogram hos MathWorks. Applikationerna utvecklas från att vara enbart processorbaserade till att bli programmerbara SoC-system. Kapaciteten för att generera C- och HDL-kod från MATLAB och Simulink, ger MathWorks en unik position för att tillgodose det ökade behovet av en integrerad utvecklingsmiljö för både mjukvara och hårdvara med hjälp av modellbaserad design.
Det utökade stödet för Xilinx Zynq-7000 All Programmable SoC-kretsar och Altera SoC FPGA:er är tillgängligt från version 2014b. MathWorks erbjuder också en tvådagars utbildning för att hjälpa ingenjörer och andra att snabbt komma igång med den nya tekniken. Mer information finns på sidan med nyheter i version 2014b.

Comments are closed.