M2M-avtal mellan Telenor och Qualcomm

Qualcomm Enterprise Services Europe BV och Telenor Connexion har slutit ett avtal om trådlös kommunikation för maskin-till-maskin (M2M) och telematikapplikationer.

Avtalet innebär att Telenor Connexion kommer att leverera SIM-kort (GPRS/EDGE/UMTS) till en fast kostnad i västra och östra Europa vilket gör det möjligt för Qualcomm att möta kundernas behov och täckningskrav för europeiska telematiktjänster.
Inom ramarna för avtalet kommer Telenor Connexion även göra det möjligt för Qualcomm att övervaka dessa SIM-kort och datatrafiken vilket kommer att ge en högre tjänstetillgänglighet och kvalitet för Qualcomms europeiska kunder.
– Avtalet med Telenor Connexion är en viktig milstolpe för Qualcomm, som gör det möjligt för oss att rulla ut våra M2M- och telematiktjänster internationellt med konkurrenskraftiga priser samtidigt som vi kan upprätthålla våra nuvarande tjänstenivåavtal med slutanvändarna, säger Bill Karnazes, vd för Qualcomm Enterprise Services Europe. Det gör det dessutom möjligt för Qualcomm att snabbt implementera företagets senaste innovativa tekniker för trådlös kommunikation i alla installerade M2M-produkter och -tjänster.
– M2M-marknaden har vuxit oerhört de senaste åren, säger Per Simonsen, CEO för Telenor Connexion. Den drivs bland annat av en växande efterfrågan på säkerhet, energieffektivitet och klimatsmarta lösningar. Lösningen vi kan erbjuda tillsammans med Qualcomm är extremt mångsidig i och med att den tillåter effektivitet och kostnadsbesparingar både på kort och på lång sikt.

Comments are closed.