Lysdioder för naturligt ljus

SunLike-lysdioderna från Seoul Semiconductor har utvecklats för att fungera som lysdioder med naturligt ljus, optimerat som belysning lämplig för människor.

SunLike bidrar till att förbättra människors hälsa (inklusive sömnkvalitet och förhindrande av ögontrötthet och myopi) genom att tillhandahålla hälsosamt ljus som stabiliserar mänskliga biorytmer. I huvudsak tar SunLike bort den blå lysdiodljuskällan med hög energi och kort våglängd och byter ut den mot ett LED-chip med lila ljus, som är baserat på en kombination av Seoul Semiconductors patenterade LED-chipteknik tillsammans med innovativ TRI-R-fosforteknik från Toshiba Materials.
SunLikes lysdioder har vunnit flera priser över hela världen, och vann även nyligen vid Lux Awards 2018 i kategorin ”Årets möjliggörande teknik”, där exceptionella teknikframsteg inom flera olika områden belönas, bland annat ljuskällor, drivkretsar, optik, termiska produkter och innovativa material.
En viktig aspekt av SunLike-tekniken är realisering av äkta naturfärg med ett mycket gott färgåtergivningsförhållande (CRI) som liknar solljus. Det har en överensstämmandegrad som uppgår till 94 % på solljusspektrat. Dessutom har lysdioderna hög klarhet och ger föremål och text en rumslig dimension med antireflekterande belysning, vilket gör tekniken idealisk för användning inom tillämpningar med bakgrundsbelysning, och särskilt utveckling av pekskärmsgränssnitt.
RS Components marknadsför ett stort sortiment av SunLike-lysdioder från Seoul Semiconductor. Lysdioderna finns i varma, naturliga och svalt vita färgtemperaturer, inklusive enheter med specifikationerna 2 700 K, 3 000 K, 3 500 K, 4 000 K och 5 000 K.

Comments are closed.