Lyckat LTE-test i Stockholm

Ericsson och Samsung har uppnått interoperabilitet mellan vad som sägs vara världens första kommersiella LTE-donglar från Samsung och Ericssons eget LTE-nätverk, byggt på kommersiell teknik, i Stockholm. Företagen ser det som en viktig milsten i utvecklingen av LTE.

Ericsson och Samsung har själva skapat de nödvändiga procedurerna för att uppnå det här punkt-till-punkt integrationsprogrammet. Genom intensiv testverksamhet i Stockholm med användande av Samsungs donglar och Ericssons infrastruktur har testerna genomförts med utrustning och nätverk som uppfyller industristandarden för kommersiell utrullning – 3GPP Release 8 March baseline.

– Det här är första gången som en kommersiell standardkompatibel LTE-utrustning uppvisar full interoperabilitet med ett operativt nätverk. Det är en viktig milsten för Ericsson. Samarbetet med Samsung visar att LTE-tjänster snart kommer att vara redo för marknaden, säger Johan Wibergh, chef för Networks vid Ericsson, bland annat i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att lansera den första kommersiella utrustningen som fullt ut uppfyller standarden och som är kompatibel med ett levande LTE-nätverk, säger Byungduck Cho, Executive Vice President för Research and Development Centre, Digital Media och Communications Business vid Samsung Electronics.

Comments are closed.