Luleå tekniska universitet prisar toppnamn

Utmärkelsen ”Årets alumn” delas varje år ut av Luleå tekniska universitet till framgångsrika tidigare studenter vid universitet. Vinnarna av Årets alumn 2015, är Peter Carlsson, chef för inköp och logistik vid Tesla Motors, Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB samt Rickard Kjellgren, gymnasielärare i Luleå och utsedd till Sveriges bästa lärare 2013, av Handelskammaren.


Grete Solvang Stoltz, HR direktör LKAB, Rickard Kjellgren, gymnasielärare Luleå och Sveriges bästa lärare 2013 samt Peter Carlsson, chef inköp och logistik Tesla Motors. Bild Per Nilsson

Peter Carlsson, inköpschef vid Teslas huvudkontor i Silicon Valley, tog ekonomexamen med inriktning produktions- och kvalitetsstyrning vid Luleå tekniska universitet 1995
–Det är jättekul och väldigt hedrande att få priset. Nu blir jag en ännu stoltare bärare av Luleåfanan när jag befinner mig världen över. Det jag verkligen har fått med mig från min tid som student på Luleå tekniska universitet från inriktningen på min utbildning, mot produktionsstyrning, är förmågan att ta sig an stora informationsmängder och kondensera dem. Det har jag haft nytta av under hela min karriär.
Grete Solvang Stoltz, HR-direktör vid LKAB, tog sin ekonomexamen med inriktning marknadsföring vid Luleå tekniska universitet 1994.
– Det är jätteroligt och fantastiskt kul att bli uppmärksammad av sitt eget universitet. Det jag har haft med mig från Luleå tekniska universitet är förmågan att jobba med komplexa frågeställningar, problemlösningar och analytiskt tänkande. Det är angreppssätt och metoder som jag kommer att ha nytta av hela yrkeslivet.
Richard Kjellgren blev utsedd till Sveriges bästa lärare av Handelskammaren 2013. Han är gymnasielärare i Luleå och tog sin gymnasielärarexamen inriktning svenska och religion vid Luleå tekniska universitet 2004
– Det är en jättestor ära att få detta pris från sitt eget universitet och i sin egen hemstad. Särskilt roligt är det eftersom jag arbetar som gymnasielärare i Luleå. Det är roligt att Luleå tekniska universitet uppmärksammar läraryrket genom det här priset. Under min utbildning på Luleå tekniska universitet lärde jag mig att jobba i grupp, ta plats i en grupp och att utvecklas som människa tillsammans med andra, säger Rickard Kjellgren.

Comments are closed.