LSI adderar Microsemis PTP till Axxia

En integrering av Microsemi Presition Time Protocol (PTP) i LSI:s Axxia kommunikationsprocessorer ska ge tillverkarna av nätverksutrustning möjlighet till ökad interoperabilitet, minskade kundinvesteringar och snabbare time-to-market (TTM).

LSI Corporation tillkännagav idag ett samarbete med Microsemi Corporation som avser att sänka kostnaderna för mobilt backhaul genom att integrera Microsemis IEEE 1588-Presition Time Protocol (PTP) i LSI:s produktfamilj Axxia bestående av flerkärniga kommunikationsprocessorer. Den kombinerade plattformen uppges göra det möjligt för tillverkarna av nätverksutrustning att konstruera lösningar med högre prestanda och interoperabilitet samt bidrar till att minska investeringarna och förbättra TTM.

Den explosionsartade tillväxten av mobilt Internet driver tjänsteleverantörerna att distribuera den Ethernet-baserade backhaultrafiken på ett mer kostnadseffektivt sätt. Produktfamiljen Axxia med dess flerkärniga kommunikationsprocessorer och Microsemi PTP stöder både arvet och Ethernet-baserad backhaul, så tjänsteleverantörer kan distribuera Ethernet-baserat backhaul samtidigt som de befintliga investeringarna kan behållas.

– När mobil datatrafik förväntas växa med mer än 70 procent per år är det viktigt att konstruktörerna av trådlösa system har grundläggande verktyg för att bygga mer kraftfulla, kompakta och kostnadseffektiva system för att möta sina växande nätverksbehov, säger Noy Kucuk, vice president för marknadsföring vid LSI Networm Solutions Group. Integrationen av LSI:s Axxia-processorer med Microsemis PTP-teknik säkerställer att nästa generations nätverk kan utvecklas sömlöst till Ethernet-baserad backhaul.

– Med LSI:s familjära och konsekventa mjukvaruarkitektur och breda byggblock för nätverk som driver på prestanda är LSI:s Axxia en idealisk nätverks processorplattform för att integrera Microsemis IEEE 1588 PTP-lösning, säger Maamoun Seido, vice vd och affärsenhetschef för Microsemis timing products. Den kombinerade LSI- och Microsemi-lösningen kommer att avsevärt påskynda utbyggnaden av denna viktiga synkroniseringsteknik inom den nästa generationens mobilnätverk.

LSI:s Axxia kommunikationsprocessorer med Microsemis PTP-teknik finns tillgängliga idag för OEM:s av nätverksutrustning. LSI kommer att demonstrera lösningen på ISPCS 2012 den 23-25september i San Francisco, Kalifornien, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.