LoRa-kommunikationsmoduler med utökad prestanda

RS Components (RS) har introducerat två nya serier med RF-moduler från RF Solutions som passar för användning i LoRa-baserade tillämpningar för IoT med strömsnåla icke-lokala nätverk (LPWAN).

LAMBDA62-serien använder sig av frekvensbandet 868/915 MHz och ger en RF-uteffekt på +22 dBm, vilket motsvarar en ökning på +2dBm jämfört med föregångaren. Modulerna erbjuder också bättre mottagningsprestanda, med -148 dBm jämfört med tidigare -137 dBm. En annan viktig egenskap är modulernas betydligt lägre strömförbrukning på 4,6 mA i LoRa transceive-läget jämfört med 10 mA hos enheter i tidigare generationer.
RS håller även LAMBDA80-serien med LoRa-moduler i lager. Den är baserad på den nyligen lanserade Semtech SX1280 i kisel som är konstruerad för användning vid 2,4 GHz. SX1280-transceivern levererar kommunikation med lång räckvidd i det högre frekvensbandet, i kombination med linjäritet för att stå emot kraftiga störningar, och har dessutom minimal strömförbrukning. Denna serie ger mycket högre bandbredd och datahastigheter än 868/915 MHz-versionerna, och öppnar därmed upp för nya tillämpningsmöjligheter som kan dra nytta av den långa räckvidden och de högre datahastigheterna. Dessutom innebär användning av 2,4 GHz-bandet att modulen kan driftsättas överallt i världen.
LAMBDA80-serien finns tillgänglig i SMT- och DIP-paket och integrerar en kristall, impendansmatchningsnätverk och spår-layout som ger ett enkelt digitalt gränssnitt och direkt antennanslutning. Modulerna kan programmeras via SPI-gränssnittet.

Comments are closed.