Litiumjon-cell som kan glömmas bort

Från Panasonic kommer NCR18650BD-Improved, en ny version av en av världens vanligaste litiumjon-celler. Fokus ligger på säkerhet och stabilitet.

Den senaste versionen av Panasonics 18650-cell heter NCR18650BD-Improved. Panasonic har lagt mycket energi på att minska riskerna vid felaktig laddning/urladdning och förbättra livslängden.

– NCR18650BD-Improved passar nästan överallt, säger Norbert Depresles, sektionschef för affärsutveckling hos Panasonic Industry Europe. Batteriet har en fantastisk stabilitet över ett brett område av urladdningsström, temperatur och antal cykler.

Så länge man håller sig under 4,15 V laddningsspänning behövs ingen ”State of Health check” (SOH), något som annars är ett krav för litiumjon-celler. Då behövs heller ingen spänningssänkning under laddningen. Trots en förenklad laddning är kapaciteten hög och stabil.

– Vi har en tillförlitlig funktion i nästan alla miljöer och kan på det sättet minska kostnaden. För första gången kan vi tala om en litiumjon-cell som kan glömmas bort – i positiv bemärkelse.

Comments are closed.