Lithiumjonbatteri med reservkapacitet

Säkerhetsutrustning och tillämpningar som behöver vara i gång kontinuerligt kräver reservbatterier. Accutronics har skapat det modulära batterisystemet Intelligent Power Vault (IPV) som uppfyller kraven i transportbestämmelserna. Upp till åtta batterier kan byggas in i systemet, vilket ger över 700 Wh.

Intelligent Power Vault består av en kontrollmodul på utsidan och fack för mellan två till åtta batterimoduler. Modulerna är kompakta, uppladdningsbara litiumjonbatterier med 86,4 Wh kapacitet.
Laddningssystemet gör att man enkelt kan ta ur batterierna vid transport utan att några verktyg behövs. När de enskilda batterierna väl har tagits ut ur stället är dessa undantagna transportbestämmelserna. De kan då skickas tillsammans med Intelligent Power Vault-enheten i enlighet med en förpackningsbestämmelse från FN som tillåter att litiumjonbatterier med 100 Wh skickas med utrustning.
Intelligent Power Vault, med åtta batterier, väger mindre än 8 kg och är två och en halv gånger lättare än ett likvärdigt blybatteri.

 

Comments are closed.