Liberty Global bygger 100G metronät med Transmodes TM-Series

Liberty Global, världens största internationella kabelTV-operatör, har börjat bygga 100G-nät i Europa med Transmodes TM-Series plattform. Liberty Globals nya 100G metro- och regionalnät är avsedda att hantera den ökande trafikkapacitet som företagsgruppens olika verksamheter kräver.

Liberty Global är världens största internationella kabelTV-operatör. Företagsgruppen är verksam i hela Europa och mycket framgångsrik med sina höghastighetstjänster för konsumenter och företag. Detta har lett till en avsevärd trafiktillväxt i de länder där företaget finns.
För att möta efterfrågan på bandbredd uppgraderar Liberty Global nu sina befintliga metro- och regionalnät till 100G. De första 100G-systemen installerades under Q4 2014 och utbyggnaden har fortsatt under Q1 2015 med ytterligare etapper planerade. Liberty Global valde att använda Transmodes lösning med pluggbar optik för 100G metronät, dels för att det var det mest ekonomiska alternativet, men också för att lösningen utnyttjar befintliga chassin och är mycket energisnål.
– Transmodes 100G lösning för metronät har varit enkel att installera och att använda för våra tekniker, säger Jan Lindgren, VP Network Engineering för Liberty Global. Vi kan nu skapa de höghastighetslänkar och få den flexibilitet som vi behöver för kapaciteten på våra internationella förbindelser. Transmode är en pålitlig leverantör och deras produkter har visat sig vara tillförlitliga på de marknader där vi har installerat dem.

Comments are closed.