EtherCAT-krets med 10/100 PHY

Microchip Technology lanserar nu en fristående EtherCAT slav-mikrostyrkrets, döpt till LAN9252, med dubbla fysiska lager (10/100 PHY:s) sändtagare och stöd för både fiber och kopparkablar samt funktioner för kabeldiagnostik för bland annat IoT industriella Ethernet-applikationer.

LAN9252 stödjer traditionell Host Bus och SPI/SQI-kommunikation, tillsammans med fristående digitala I/O-gränssnitt. Den ska enligt Microchip minska systemets komplexitet och kostnader för utvecklare som ska använda standarden EtherCAT för fabriksautomation, process-styrning, motor/rörelse-styrning och sakernas Internet (IoT) i industriell Ethernet-applikationer.

EtherCAT slavstyrkretsen innehåller 4 kbyte Dual-Port RAM (DPRAM) och tre Fieldbus Memory Management Units (FMMUs). Den har även funktioner för kabeldiagnostik som stöd för fältservicetekniker att diagnostisera ledningsfel och för fiberanslutning. IC:n finns för kommersiella, industriella och utökade industriella temperaturområden i 64-pinnars QFN- eller QFP-EP-kapsling.

Microchip meddelar också att LAN9252 finns tillgängliga idag och priset börjar på 7 dollar i kvantiteter om 10.000. Lanseringen sker tillsammans med två utvärderingskort och en mjukvaru-utvecklingssats (SDK).

Comments are closed.