Annons

Netpower Labs och 4Real inleder samarbete

Netpower Labs och konsultföretaget 4Real meddelar att de startar ett strategiskt samarbete kring utveckling av nya produkter och tjänster inom strömförsörjning, belysning och mätning.

Netpower Labs marknad inom huvudsakligen strömförsörjning, belysning och mätning växer enligt bolaket snabbt i och med de nya etableringarna på datahallsområdet i Skandinavien där stora multinationella bolag nu visar ett mycket stort intresse för regionen med kallt klimat, bra elnät och väl utbyggt fibernät.

Netpowers produkter riktar sig till kunder som söker energieffektiva lösningar för strömförsörjning i datahallsindustrin – en industrigren som brottas med skenande elkostnader och tuffa krav på stabil och säker elförsörjning. 4Real är en teknikkonsult med huvudsakligen seniorkonsulter med inriktning mot realtidssystem, elektronik, strömförsörjning och projektledning. Kunderna är huvudsakligen teknikintensiva företag med stor exportandel och egenutvecklade produkter.

– Netpower är inne i en tillväxtfas och samarbetet med 4Real ger oss tillgång till ett stort antal av de mest kompetenta teknikutvecklarna. Det ger oss trygghet att veta att vi har bra kraftkompetens att luta oss mot. Ericssons neddragning på hårdvarusidan kommer kanske göra att det lättar en del men annars är det inte så enkelt att hitta kraft- eller hårdvarukunniga utvecklare i dessa "mjukvarutider", säger Stefan Lidström utvecklingschef på Netpower Labs AB

– De konsulter och den kompetens som vi har i 4Real matchar bra med Netpowers behov av duktiga teknikutvecklare och det är bra for 4Reals framtida utveckling att komma kunderna lite närmare. Jag ser fram emot samarbetet med Netpower, säger Krister Ripstrand styrelseordförande för 4Real AB i ett pressmeddelande.

Comments are closed.