Lanserar RTX-standard för tuff miljö

Advantech meddelar att de tillsammans med AAEON, Avalue, ARM, NXP och Texas Instruments (TI) nu lanserar en ny öppen RTX (Rugged Technology eXtended) formfaktorstandard för utveckling av Computer-on-Module (COM)-produkter i krävande miljöer.

RTX (Rugged Technology eXtended) är en RISC standardplattform utformad för krävande tillämpningar och en kompakt och robust ARM-baserade Computer-on-Module (KOM)-specifikation för industriella tillämpningar med en 2,0 mm tjocklek på mönsterkortet och fyra kort-till-kort-kontaktdon. RTX avser erbjuda en solid och standardiserad plattform med bättre motståndskraft mot stötar och vibrationer i tuffa miljöer. Enligt Avantech ska en 400 pinnars I/O-utbyggbarhet tillsammans med ett brett effekt- och temperaturintervall göra RTX till en innovativ formfaktor för miljömässigt tuffa applikationer såsom för transport, gruv, tung industri och militära lösningar.

– Robusta applikationer i tuffa miljöer kommer att vara ett av de viktigaste områdena för sakernas Internet. Det är utmanande att utforma en robust plattform i en kompakt storlek med starka mekaniska egenskaper. RTX är en innovativ teknik för ARM-baserade dator-on-moduler: Det är därför vi haft ett nära samarbete med våra partners och kollegor för att definiera och offentliggöra RTX open standard. Vi tror att ARM-baserade applikationer kommer att användas i stor utsträckning under den kommande IoT-eran, säger Miller Chang, VP för Advantech Embedded Computing Group.

Du kan läsa mer om standarden på den här länken.

Comments are closed.