Lanserar ny tjänst för programutveckling

Perforce Software och Assembla presenterar idag en ny molntjänst för programutveckling och versionshantering. Genom att kombinera avancerade verktyg för versionshantering (CM) med samarbetsverktyg från Assembla uppges utvecklare kunna arbeta tillsammans mer effektivt och snabbare genomföra så kallade agila projekt.

Tjänsten ”Perforce on Demand” erbjuds via Assembla och uppges vara kostnadsfri för upp till 20 användare.

– Utvecklingsteam, speciellt när de är utspridda, måste kunna knyta sina konversationer till de vanliga planeringsverktygen utan att påverka utvecklingsflödet. Vi förväntar oss en fortsatt tillväxt inom lösningar som levereras via molnet och som integreras med befintliga utvecklingsverktyg och datakataloger, säger Thomas Murphy, research director på analysföretaget Gartner.

Med Perforce on Demand uppges utvecklare snabbt kunna komma igång med arbetet. Användarna kan öppna en ny depå på några sekunder och bjuda in kolleger via e-post. Det behövs heller ingen administratör som ger tillstånd eller konfigurerar datakataloger och användare.

Den nya tjänsten gör molnbaserade utvecklingsteam mer produktiva och samverkande. En aktivitetsström visar kodincheckningar och användarhändelser. Kodgranskning och funktioner för social kodning hjälper utspridda team att testa, granska och sammanfoga kod till återkommande releaser.

– Assemblas erfarenhet av att förvalta datakataloger och erbjuda verktyg för ärendehantering och samarbeten gör dem mycket lämpade att också leverera versionshantering från Perforce. Med Perforce och Assembla kan små team få en avancerad versionshantering som är tätt integrerad med agila projekttavlor och aktivitetsströmmar, säger Randy DeFauw, teknisk marknadschef på Perforce Software.

– Vi är glada att Perforce valde Assembla som partner för att erbjuda sin marknadsledande versionshantering som en molntjänst. Det är också spännande att kunna erbjuda nya möjligheter utöver våra Subversion- och Git-erbjudanden. Våra kunder kommer att bli imponerade av de möjligheter som Perforce ger inom versionskontroll och sammanfogning – och med de visuella strömmar som automatiskt kan slå samman, bygga och testa kod från olika källor, säger Andy Singleton, CEO och grundare av Assembla.

– Perforce är också rätt val för spelutvecklare och andra som hanterar enormt stora mängder bilder, video och andra typer av filer som inte hör direkt till koden, säger Andy Singleton avslutningsvis i ett pressmeddelande.

Comments are closed.