Lågpriskomponenter med mer minne

Microchip lanserar en ny familj av PIC32MX1/2-styrkretsar i 256/64 Kbyte flash/RAM-konfigurationer. De nya komponenterna är avsedda för konstruktioner inom digital audio med Bluetooth, USB-audio, grafik, pekavkänning och inbyggd universalstyrning.

 

Enkapseldatorerna är en utökning av PIC32MX1/2-serien av små och billiga 32-bitskomponenter. De har en rad olika funktioner, exempelvis I2S för digitalt ljud, större minneskonfiguration och 83 DMIPS-prestanda för exekvering Bluetooth- och avancerade styrprogram, CTMU för kapacitiv beröringsavkänning, 8-bits PMP för grafik eller externt minne, en 10-bitars 1 MSa/s 13-kanalig A/D-omvandlare och kringutrustning för seriell kommunikation med hjälp av PIC32MX2-seriens stöd för USB-baserade utrustnings-/värd-/OTG-funktioner.
Komponenterna är framför allt avsedda för billigare konsumenttillämpningar som Bluetooth-högtalare, musikspelardockor, brusreducerande hörlurar, informations- och underhållningssystem, klockradioapparater och ljudenheter för underhållningssystem, liksom pekskärmar med knappar och skjutreglage, samt USB-baserad utrustnings-/värd-/OTG-anslutning. Inom medicin- och industrimarknaderna märks tillämpningar som exempelvis industriklassade brusreducerande hörlurar och skärmar med möjlighet till pekavkänning.

Comments are closed.