Lagercrantz introducerar nya industriella switchar

Distributören Lagercrantz Communication meddelar att de utökar sin produktportfölj för datakommunikation med RADiFlow – en ny generation industriella ethernetswitchar från RAD Data Communications med integrerad brandvägg, som är framtagen för att i utsatta miljöer skydda känslig SCADA-kommunikation mot intrång och manipulering.

 

I samband med introduceringen av ethernet (och internet) i industriella kontroll- och produktionsnät hos vitala, samhällskritiska verksamheter ökar behovet av industriell IT-säkerhet. SCADA (supervisory control and data acquisition)-näten måste nu som alla andra känsliga datanät, inbegripa distribuerade säkerhetssystem i hela nätet som kan inspektera och verifiera datatrafiken för att förhindra skadliga intrång från till synes giltiga enheter.

RADiFlow är en ny generation Industriella ethernetswitchar med integrerad brandvägg som är framtagen för att i utsatta miljöer skydda känslig SCADA-kommunikation mot intrång och manipulering. Ethernetswitcharna finns i tre olika utföranden, alla med DIN-skena formfaktor. Två modulära versioner och en kompakt 10-portsversion – alla utformade för att fungera i tuffa industriella miljöer från -40 °C till +75 °C – stödjer IEC 61850 EMC- och EMI-krav.

RADiFlow-switcharna uppges ha avancerade ethernet- och IP-funktionalitet, stöd för PTP 1588v2 och seriellt finns både gateway och tunnel/emuleringsfunktionalitet. De integrerade säkerhetsmekanismerna inkluderar MAC/IP-filtrering per port, en distribuerad brandvägg som stödjer en mängd olika industriella automationsprotokoll och säker fjärråtkomst. Enheterna hanteras enkelt och smidigt med ett service provisioneringsverktyg iSIM.

– Vi är glada över att kunna presentera en ny innovativ produktlinje i vårt sortiment. RADiflow switcharna adresserar ett problem som tidigare inte kunnat lösas på ett optimalt sätt: distribuerad brandvägg på alla sårbara ändpunkter i nätet och hela vägen in till central nivå.  En genomtänkt lösning som ligger rätt i tiden, säger Miguel Alktun, vd för Lagercrantz Communication AB i ett pressmeddelande.

Mer information om RADiflow finns på: http://www.lagercrantz.se/radiflow.aspx

Comments are closed.