Cellmax förvärvar Antenna Solutions

Den svenska leverantören av avancerade och högeffektiva antenner för den globala telekommarknaden Cellmax Technologies meddelar att de förvärvat det svenska konsultbolaget.Antenna Solutions.

Antenna Solutions är sedan flera år en viktig samarbetspartner för Cellmax och Antenna Solutions kommer nu att fokusera helt och hållet på att vidareutveckla Cellmax högeffektiva antenner för basstationer.

Förvärvet sker formellt den 1 mars och Antenna Solutions två grundare, antennexperterna Stefan Jonsson och Dan Karlsson, kommer då att ansluta till Cellmax forsknings- och utvecklingsavdelning i Kista, norr om Stockholm.

– Vi är mycket glada över att långsiktigt för Cellmax ha säkrat kompetensen hos två av världens främsta experter inom antennutveckling. Vi har haft en mycket god professionell relation med Antenna Solutions i många år. Detta förvärv stärker vår relation ytterligare och garanterar fortsatt utveckling och förbättringar av vad som redan är världens i särklass bästa
och mest effektiva antenner, säger Einar Ahlström, vd för Cellmax.

Antenn Solutions grundades 2004 av Stefan Jonsson och Dan Karlsson. Företaget erbjuder konsulttjänster inom främst området för antenndesign för basstationer inom Cellular-, WiMAX- och WLAN-system. De båda grundarna har utformat basstationsantenner i tillsammans mer än 30 år och deras design används i basstationer världen över. De har spelat en avgörande roll i utvecklingen av Cellmax Technologies högeffektiva antenner.

Förvärvet sammanfaller med uppförandet av en helt ny anläggning för avancerad forskning, tester och mätning av antenner av CellMax i Kista, strax norr om Stockholm. Invigning av det nya labbet beräknas ske i april 2012.

Med en tillväxt på 829 procent under de senaste fem åren tilldelades Cellmax nyligen Technologies Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011 status som ett av de 500 snabbast växande teknikföretagen i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Cellmax är ett av Sveriges 20 snabbast växande teknologiföretag, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.