Lågeffekt och högre prestanda

Norska Energy Micro tar nu ytterligare ett steg och lägger till en ny serie enkapseldatorer baserade på ARM Cortex-M4. Den nya serien kallas Wonder Gecko och gör det möjligt att öka processorprestanda, trots att energiförbrukningen ligger på samma nivå som i de enklare processorerna.

– Vi blev lite försenade med den här lanseringen, eftersom vi ville vara säkra på att använda den senaste Cortex-M4-arkitekturen, säger Geir Førre, vd och grundare av Energy Micro. Men, nu har vi en konstruktion som ger dramatiskt ökade prestanda speciellt vad gäller signalbehandling.
Energy Micro kommer att ha prover på Wonder Gecko i tredje kvartalet och volymproduktion i fjärde kvartalet. I och med det har företaget över 240 olika varianter av ARM-baserade enkapseldatorer, hela vägen från de allra billigaste Zero Gecko-kretsarna.
– De olika linjerna är dessutom både kod- och pinkompatibla. Det gör att man enkelt kan välja den komponent som passar bäst och är effektivast. Och alla är konstruerade för att vara de energieffektivaste på marknaden.

Comments are closed.