Kyocera levererar till stort kraftverk

Kyocera Mita Nordic AB meddelar att Kyocera har fått i uppdrag att leverera solpaneler på sex megawatt till ett stort solkraftverk nära Turin i Italien. Det är den största installationen i Italien som Kyocera har samverkat i.

 

Kyocera har under de senaste åren levererat mer än 50 MW moduler till tre stora solkraftverksanläggningar i Spanien och ska även leverera solpaneler till en stor anläggning i Korat, Thailand.

Solpaneler till kommersiella byggnader
Japanska Kyocera senaste projekt i Japan var att leverera solpaneler till bland annat ett så kallat ”Eco-vänligt” köpcentrum i staden Itami, belägen på ön Honshus södra kust. Cirka en MW paneler från Kyocera levererades till köpcentrumet som installerades på taket och som idag genererar totalt 1,16 MW, varav 960kW är från Kyoceras moduler, vilket gör det till en av de största systemen på en kommersiell byggnad i Japan.

Ett annat projekt är samarbetet med FANCL Corporation, ett japanskt kosmetikföretag, där 371-kilowatt av Kyoceras solpaneler installerats och ingår nu på FANCL-koncernens tillverkningsanläggning av kosmetika i staden Hino, nära Tokyo. Installationen beräknas generera 352 765 kWh per år och leverera cirka 13 procent av anläggningens elanvändning.

1975 började Kyocera utveckla solenergiteknik. Sedan dess har industrin vuxit och förhoppningen är att fortsätta att leverera högkvalitativa solpaneler som dessutom bidrar till förebyggandet av klimatförändringen, enligt ett pressmeddelande från Kyocera Mita Nordic AB.

Comments are closed.