Kulrada Kiatkulthorn blir Global Swede

Kulrada Kiatkulthorn, student på magisterprogrammet i logistik och Innovationsledning vid Högskolan i Gävle, har blivit utsedd till Global Swede. Vid en ceremoni den 18 maj fick hon ta emot ett diplom och en gåva av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

 

Kulrada Kiatkulthorn, som själv kallar sig Tea, kommer från Thailand, och siktar på en examen i magisterprogrammet i logistik och Innovationsledning. Hon har utmärkt sig som en ambitiös student med goda studieresultat och uppfattas som både positiv och gladlynt av lärare och kamrater.
Kriterier för att bli Global Swede är att den internationella studenten utmärkt sig inom området innovation och entreprenörskap under sin studietid och att han/hon är i slutet av sin utbildning.
Som Global Swede kommer Kulrada Kiatkulthorn att vara representant för Sverige i sitt hemland och fungera som ambassadör för Sverige och den högre utbildningen.
– Tea har både tydliga kopplingar till Sverige, en positiv attityd och personligt driv, samt utmärkta studieresultat, säger Erik Olsson Internationaliseringsspecialist. Sammanfattningsvis är det svårt att tänka sig någon som skulle vara mera lämpad för att bli utsedd till ”Global Swede”.

Comments are closed.