Korttillverkare satsar på AMD Embedded G

Redan första dagen visade korttillverkare som Kontron och congatec datorkort med AMDs nya Embedded G-processor. Från Compulab kommer också en fläktlös industri-PC.

Kontron visade Embedded-G-baserade kort i alla de tre grundserierna: COM-moduler, industriella moderkort och enkortsdatorer. Genomgående handlar det om grafikintensiva kort med låg effektförbrukning.
Först ut är en COM-modul, som levereras lagom till Embedded World-mässan i Nürnberg. Framåt sommaren kommer sedan ett kompakt moderkort och en ultrakompakt enkortsdator.
– De nya processorerna ger nya möjligheter för plattformar som kräver höga grafikprestanda och låg effektförbrukning, säger Dirk Finstel, CTO hos Kontron. Utöver de uppenbara tillämpningarna finns stora möjligheter också på områden som radar, ekolod och bildigenkänning. Den inbyggda grafikprocessorn ger betydande besparingar jämfört med de multiprocessorlösningar som används idag.
Från congatec kommer en COM Express-modul med den nya AMD-processorn. conga-BAF, som korten kallas, skall klara de senaste multimedia-funktionerna och 3D-spelen. Korten finns med fem olika processorvarianter, från den enklaste enprocessorvarianten (1,2 GHz) till den snabbaste dubbelprocessorvarianten.
– Det här blir ett utmärkt tillägg till vår COM-familj, säger Gerhard Edi, CEO för congatec AG. Våra kunder får tillgång till ett betydligt bredare prestandaområde.
Från Israeliska CompuLab kommer den fläktlösa industri-PCn fit-PC3, baserad på Embedded G-serien. Också här handlar det om höga grafikprestanda, litet format och låg effektförbrukning. Datorn är bara 16 x 16 x 2,5 cm stor.
– Kombinationen av dubbla processorer och mycket höga grafikprestanda i ett så litet format är ytterst intressant i många tillämpningar, säger Irad Stavi, ansvarig för affärsutveckling hos CompuLab.

Comments are closed.