Starkt seminarieprogram på ELEKTRONIK 2011

Den 16-17 mars är det premiär för årets fackmässa för elektronikbranschen. Med fokus på idéer, nyheter och produktutveckling får besökarna kostnadsfri kompetensutveckling inför framtidens utmaningar.

Vid sidan av ett brett utbud av utställare kan mässarrangören easyFairs nu presentera några av de kostnadsfria seminarier som kommer att äga rum under två intensiva dagar på Svenska Mässan i Göteborg

–  Våra kostnadsfria learnShops är ett stående och alltid lika populära inslag i våra arrangemang. De är ett snabbt och effektivt sätt för besökarna att skaffa sig ny och djupare kunskap om sin bransch, säger Annette Sturesson, projektledare på easyFairs.

Här följer ett utdrag ur seminarieprogrammet:

Framtidens energiförsörjning för eldrivna fordon
Mats Alaküla, Professor vid Lunds Universitet.
Världens oljeproduktion minskar kraftigt de närmaste 20 åren, vilken ökar kravet på fordonsindustrin att flytta över framdrift till förnyelsebara bränslen. Ny teknik för kontinuerlig överföring av energi från väg till fordon kommer att förändra infrastrukturen i grunden.

Radiokommunikation med höga datatakter

Herbert Zirath, Professor vid Chalmers Tekniska Högskola.
Högre datatakter i mobilnäten gör att större mängder data överförs mellan radiobasstationerna och de fiberoptiska näten. Bandbredden för radiolänkar på millimetervågsfrekvenser kan vara lösningen. I ett nystartat projekt utvecklas hårdvara och mjukvara för att demonstrera möjligheterna.

Mobiltelefoninät för bättre trafiksäkerhet

Anders Fagerholt, Program Manager Telematics, Ericsson AB.
Den uppkopplade bilen närmar sig!  Vad kan mobilnäten erbjuda? Här ges en intressant inblick i underliggande teknik, dess problem och lösningar.
Läs mer om mässan och seminarieprogrammet på http://www.easyFairs.com/ELEKTRONIK

Comments are closed.