Konvertera video fyra gånger snabbare

Videokonverteringsmjukvaran TMPGEnc 4.0 Xpress  från Pegasys har nu stöd för NVIDIAs CUDA-teknik. Genom att utföra konverteringsberäkningarna på grafikkortets många parallella grafikprocessorer uppnås hastigheter som är mer än fyra gånger snabbare än att "bara " använda en Core2-baserad dator med fyra processorkärnor.

Demonstrationen utfördes på NVIDIAS datorgrafikmässa NVISION 08 och i jämförelsen användes en dator med processorn Core2Quad Q9450 och ett grafikkort baserat på GeForce GTX 260. I ena fallet kördes konverteringen på de fyra Core2-kärnorna och i andra fallet på grafikkortets många grafikprocessorer.
NVIDIAS CUDA-teknik öppnar upp och gör det möjligt att skriva program för grafikprocessorerna som finns på grafikkorten, något som tidigare var förbehållet spelprogrammerare. I många fall kan detta vara ett billigt sätt att nå mycket höga beräkningsprestanda för krävande algoritmer. Förutsättningen är förstås att tillämpningen går att dela upp i ett stort antal parallella uppgifter.

Comments are closed.