Konsumentprodukter blir ledande inom mHealth

Enligt en ny rapport från analysföretaget Berg Insight kommer mHealth marknaden att drivas av hälsoprodukter för konsumenter under de närmaste åren.

Rapporten framhåller att en del framsteg har skett inom användningen av trådlös teknologi bland tillverkare av medicinsk utrustning men det är långt kvar innan fjärrövervakning blir en vanlig behandlingsform inom hälsovården. Istället förväntas hälsorelaterade mobila applikationer ta ledningen inom mHealth segmentet.

– Vi förväntar oss en utveckling där utrustning för övervakning av hälsa kommer att kopplas upp mot mobiltelefoner via Bluetooth eller andra liknande teknologier. Det kommer också att finnas en mängd hälsorelaterad smartphone-applikationer som kommer kunna ta emot och analysera data från medicinsk utrustning. Hälsoapplikationer är just nu en av de snabbast växande applikationskategorierna på Apples AppStore, säger Tobias Ryberg, telekomanalytiker vid Berg Insight.

Berg Insight rekommenderar mobiltillverkare och operatörer att samarbeta med ledande leverantörer av medicinsk utrustning för att utveckla lösningar som tillvaratar möjligheterna inom mobiltelekommmunikation. Standardiseringsorgan som Continua Health Alliance kommer att spela en stor roll för att skapa interoperabilitet mellan medicinsk utrustning och mobiltelefoner, enligt aqnalysföretaget. Detta kommer att göra det möjligt för utvecklare att ta fram smartphone-applikationer som hjälper mobilanvändare att hålla koll på sin egen hälsa.

Comments are closed.