Kina taggat inför OS

Olympiaden ett eldprov för RFID, Radio Frequency Identification,  

Under spelen kommer 280000 idrottsmän, journalister och funktionärer att samsas med sju miljoner besökare från hela världen. Ett gigantiskt logistisk apparat som måste fungera i allt från biljettkontroll till transport och matförsörjning. Allt sker med hjälp av RFID-taggar.

Vanligen används RFID i mer slutna system som vägtullar, låssystem men här kommer ett mer öppet system att användas. ASK TongFang som är ett fransk-kinesiskt bolag har producerat har producerat 12 miljoner biljetter för kontaktlöst system samt även läsare. Biljetterna har inbyggt flipchip-montering och antenn tryckt med silverbläck. China Bank Note står för säkerhetstryck och det nämns att 1000 terminal används bara för verifiering

Kontroll av matförsörjning, medicin och kvalitetsövervakning är ett annat stort användningsområde för RFID. Transporter övervakas med kontroll av destination, ankomsttid, och även temperatur. RFID och sensorsystem skall varna om maten farit illa under transporten. Kontroll av innehåll som kött eller fläsk samt innehåll i drycker skall kunna utläsas. 

Källor: Peking OS Web samt ABI Reserach

Comments are closed.