Annons

Keysight lanserar snabb AWG

Keysight Technologies lanserar nu en modulär, arbiträr vågformsgenerator (AWG) som samplar med upp till 92 GSa/s. Den kan till exempel användas för att generera digitala flernivåsignaler enligt PAM-4, PAM-8 och DMT med 8 bitars vertikal upplösning och modulerade signaler på upp till 64 GBaud för att testa elektriska och optiska länkar.

Keysights M8196A med plats för två moduler för 200 G, 400 G and 1 Terabit-tillämpningar.

Vågformsgeneratorn har beteckningen M8196A och är enligt Keysight den snabbaste och mest mångsidiga signalgeneratorn i branschen. Generatorn är modulärt uppbyggd enligt AXIe-formatet. Dess maximala samplingshastighet är 92 GSa/s med 32 GHz analog bandbredd på upp till fyra exakt justerade kanaler per modulplats samtidigt. Den differentiella utspänningen anges till upp till 2 Vpp och justerbar DC-offset till -1 till 2,5 V. Den vertikala upplösningen är 8 bitar och stig- och falltider anges till under 9 ps.

Vågformsgeneratorn kan användas för provning av höghastighets- och koherenta optiska sändtagare och komponenter (enligt LR4, CFP2, ACO, etc). Fyra synkroniserade kanaler i ett instrument levererar deterministisk emulering och fördistorsion av två oberoende I/Q basbandssignaler.

Generatorn kan också användas för stresstester av mottagare – speciellt för flernivåsignals- och multikanals-gränssnitt (NRZ, PAM4, PAM8, DMT, etc) upp till 64 GBaud. Ett annat område som Keysight nämner är FoU-tester av nya fysiska lager enligt standarder som överstiger 100 Gbit/s. Funktioner finns även för så kallad ”de-embedding” av en kanals S-parametrar, in-situ kalibrering och signalstresskonditionering.

Ingångspriset på Keyinsights nya vågformsgenerator är 140.000 dollar.

Comments are closed.