Karl Fredmark går in i Proant

Entreprenören Karl Fredmark och riskkapitalbolaget Partnerinvest Övre Norrland AB går in som delägare i Proant AB i dess fortsatta expansion med sälj och utvecklingskontor i Tyskland samt lansering av nya produkter.

Antennföretaget Proant AB ökar expansionstakten genom att Karl Fredmark, som är grundare av Powerbox, går in som delägare tillsammans med riskkapitalbolaget Partnerinvest. Efter 40 år som grundare, VD och styrelseordförande i Powerbox, sålde Karl Fredmark sommaren 2013 företaget. Nu går han in som delägare och styrelseordförande i Proant AB för att stärka bolagets expansion med nytt lokalkontor i Tyskland och nya produkter. Partnerinvest går in med riskkapital till företag med stor potential att bli marknadsledande företag inom sin marknad. Trådlös kommunikation växer kraftigt och speciellt Proant AB har en mycket god marknadsposition för att bli en stor aktör inom branschen.
– Jag har jobbat tillsammans med Proant AB och ägaren, Tomas Rutfors, under ett par år och det känns spännande att vara delaktig i dess fortsatta utveckling, säger Karl Fredmark.

Comments are closed.