Annons

Kamerasystem för ökad fordonssäkerhet

Från IoT-företaget AddSecure kommer RoadView, ett system som bygger på en ny 4G-kamera med inbyggd telematik. Systemet är avsett för kommersiella fordon och erbjuder GPS-spårning i realtid, högupplöst video och detaljerade data om förarnas beteende.

– Vårt nya kamerasystem kommer att förändra spelplanen för transportföretag med kommersiella fordon som letar efter en kostnadseffektiv lösning för att spåra sin fordonsflotta, minimera risker och förbättra förarnas säkerhet, säger Magnus Gunnergård, VP Product and Technology vid AddSecure Smart Transport.

– I åratal har vi hjälpt till att skydda några av Storbritanniens största fordonsflottor och tillhandahållit fullt integrerade kameralösningar med fantastiska resultat när det gäller minskningar av olycksfrekvensen och försäkringskostnaderna. Med vår nya kameralösning vill vi erbjuda dessa fördelar även till kunder i övriga Europa.

Med en 150-graders betraktningsvinkel och 1080p-upplösning fångar den nya 4G-kameran hela vägen framför fordonet, vilket ger obestridliga bildbevis om en incident skulle inträffa. Detta kan inte bara rentvå förare från falska anklagelser utan säkerställer att man kan undvika att betala för 50/50-fordringar. Genom att förse försäkringsbolagen med en skadeanmälan påskyndas även skaderegleringsprocessen för olyckor som orsakats av den egna föraren, vilket minimerar kostnaden för den slutliga fordran.

För Waterlogic har kameran återbetalat sig redan 12 månader efter införandet, då olycksfrekvensen minskat med över 50 % och det varit flera fall där kameran har rentvått förare från falska försäkringsfordringar.

– Kamerorna förändrade säkerhetsnormerna för fordonsflottan redan efter några månader, säger Lee Shropshire, fordonsansvarig vid Waterlogic i Storbritannien. Efter en snabb expansion av fordonsflottan under en relativt kort tidsperiod gick olycksfrekvensen upp och ledde till höga försäkringspremier.

– Genom att installera kamerorna tog förarna omedelbart större ansvar för sitt körbeteende. När vi kombinerade detta med en skräddarsydd förarutbildning, som vi kunde erbjuda tack vare data och bilder från kamerorna, märkte vi en dramatisk sänkning av olycksfrekvenser, försäkringskostnader och såg en övergripande förbättrad säkerhet för fordonsparken.

Comments are closed.