Kamera till Raspberry Pi

En ny kameramodul till Raspberry Pi kostar bara 25 dollar och gör det möjligt med billiga videoinspelningar i HD.

 

RS Components har nu börjat leverera Raspberry Pis nya kameramodul. En prototyp av modulen visades på Electronica-mässan i München i november förra året.
Raspberry Pis kameramodul kostar endast 25 dollar och innehåller en 5-megapixlars CMOS-bildsensor från OmniVision. Kameramodulen kopplas in på Raspberry Pi genom den befintliga kamerakontakten och använder CSI för data och I2C för styrning. Den låter användarna spela in 720p och 1080p med 30 bilder i sekunden i H264-videoformatet.
– Under de senaste månaderna har vi arbetat med att finjustera och förfina kameramodulen, säger Gordon Hollingworth, Head of Software på Raspberry Pi. Vi är mycket nöjda över att kunna släppa kamerakortet idag. Det är litet, det väger endast ett par gram och har en fantastisk upplösning ­ vi har fått otroligt snygga bilder med det. Det är ett mycket billigt sätt att lägga till video eller stillbilder i dina hack ­ vi har redan sett hur de testenheter vi skickade ut används i medicinska laboratorier på vissa universitet, för att ta bilder från luftburna enheter och i projekt med ansiktsigenkänning.
– Intresset var stort när vi först demonstrerade prototypen av kameramodulen i november, och många har väntat ivrigt på den färdiga produkten, säger Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing på RS. Teamet på Raspberry Pi Foundation skall ha all ära för att de arbetat så hårt med att finjustera hårdvaran så att de kunnat få igång produktionen och leverera den till våra distributionscenter så fort som möjligt.
Kameramodulen finns kan köpas på www.rs-components.com eller i webbutiken Raspberry Pi store.

Comments are closed.