Kablar för eventbranschen

Kabelleverantören Miltronic vidgar sitt utbud och satsar på nöjesindustrin. Under varumärket EventSeries lanserar man ett sortiment av lättmonterade kablar och tillbehör till de vanligast förekommande ljud-, ljus- och bildapplikationerna. Produkterna finns även i halogenfritt utförande.

EventSeries består både av ett basutbud och av mer avancerade produkter. Ett exempel är flexibla mikrofon- och quadkablar med förstärkning av Kevlar – vilket gör dem extra slitstarka och tåliga mot slitage under en turné. Sortimentet rymmer även högtalarkablar med syrefri koppar för bästa ljudegenskaper. Och så kallade ”Snake Cables” i mjuka, flexibla material samt i LSZH (Low Smoke Zero Halogen) och multiquad audiokablar i LSZH PUR. I publika miljöer blir det allt vanligare med halogenfria produkter, för att undvika de korrosiva gaser som kan uppkomma vid en eventuell brand. De aggressiva ämnena i röken kan skada och förstöra elektronik, men framförallt är den giftig och försvårar räddningsarbetet.
– Vi ser hur krav på halogenfri installation blir allt vanligare, säger David Jansson, produkttekniker på Miltronic. Det här gäller inte minst inom nöjesindustrin på grund av den skadliga gas som utsöndras vid en potentiell brand. Säkerheten är viktig för oss och det känns tryggt att vi kan erbjuda våra kunder beprövade produkter som motsvarar branschens högt ställda säkerhetskrav. Nöjesindustrin är helt ny för oss och vi ser redan stor potential på marknaden.

Comments are closed.