JEFF Electronics nominerat

Företaget har nominerats till Stora Inneklimatpriset för styrsystemet CC Kyrka.
Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och Miljötekniska Föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen.

JEFF Electronics är ett av fyra företag som nominerats till 2009 års pris. Prisutdelningen äger rum på Stockholmsmässan den 25 mars.

Stora Inneklimatpriset delas ut varje år till företag eller organisationer inom inneklimat, energi och VVS, som utvecklat en betydelsefull produkt till kommersiell användning.

”CC Kyrka har således erkänts som en betydelsefull produkt av tävlingens namnkunniga jury. Och vi håller med. CC Kyrka är speciellt utvecklat för att styra inomhusklimatet i kyrkor och har potential att påtagligt bidra till energieffektivisering i varje kyrka där det installeras.”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

CC Kyrka styr inomhusklimatet utifrån parametrarna innetemperatur, utetemperatur och luftfuktighet. Inte minst fuktstyrningen är viktig för att säkerställa bevarandet av den kyrkliga konstskatten.

– Intresset är stort bland församlingar och stift runt om i landet. Utvecklingen för produkten har hittills varit mycket lyckosam. CC Kyrka installeras just nu i kyrkor över hela Sverige. Vi utvärderar kontinuerligt. Energianvändningen sjunker, komforten ökar och klimatet i kyrkorna förbättras, säger vd Jan Lindberg på JEFF Electronics.

Comments are closed.