Jag har världens bästa jobb

Fredrik Nordwall, chef för nyöppnade kontoret för Tektronix i Sverige möter idel lovord.

– Jag får ständigt frågan ”Varför stängde Tektronix sitt kontor i Sverige”, säger Fredrik Nordwall. Alla elektroniker har en relation till Tektronix och jag har fått oerhört mycket positiv feedback efter beslutet att dra igång kontoret i Sverige.
Fredrik Nordwall arbetar i princip med tre partners: Elektronikbolaget Orbis AB, Elfa AB och Ericsson. All försäljning går nu via de två förstnämnda distributörerna, med undantag av direktaffärer med Ericsson.
– Tektronix beslut, att stänga sina egna kontor för att överlåta försäljningen på distributörer har fungerat väl i länder som inte har ett något företag i Ericssons storlek eller med samma strategiska betydelse.
Ett företag i den storleken vill ofta ha direktaffärer och en direkt koppling till huvudmannen för att kunna ställa frågor och påverka såväl produktutveckling som affärsupplägg.
– Nu ser jag en möjlighet att ta igen förlorad mark och jag möts av oerhört positiva kommentarer. Min uppgift blir till stor del att lyssna, uppfatta strategiska skeenden och kunna ta del av vad som är på gång. Det gäller att skapa en direktkoppling till Tektronix huvudkontor i Beaverton. Även folket i USA tycker att det var på tiden att Tektronix öppnade ett kontor igen i Sverige!
Fredrik Nordwall kommer närmast från Keithley, ett företag han har mycket gott att säga om. Sin tjänst hos Tektronix inleddes den 1 januari. Nästa steg blir att anställa en kompetent applikationsingenjör.
Fredrik Nordwall arbetar från sin bostad, i orten Fagerfjäll på Västkusten. Var arbetsplatsen finns fysiskt sett spelar inte så stor roll idag när man kan vara ständigt nåbar. Nå honom på fredrik.nordwall@tek.com !

 

Comments are closed.