IXXAT-produkter i Norden nu från HMS

HMS Industrial Networks tar över försäljning och support för IXXATs produkter för maskinstyrning och säkerhetssystem i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det är en följd av att HMS Industrial Networks under 2013 köpte tyska IXXAT Automation GmbH.

IXXATs produkter inom kommunikationslösningar för maskiner, säkerhet och fordonsindustrin har varit speciellt framgångsrika på den centraleuropeiska CAN-marknaden.
IXXAT har CAN PC-gränssnitt som gör det möjligt att koppla ihop CAN-nätverk med en PC för styrning och analys. Andra produkter är repeatrar, gateways, I/O-moduler och kontrollenheter för EtherCAT, POWERLINK och CAN-baserade applikationer. Dessutom säger sig IXXAT ha banbrytande produkter inom industriella kommunikationslösningar för säkerhetsnätverk.
Försäljning och support av IXXAT-produkter i Skandinavien har tidigare hanteras av en tredjepartsdistributör. Men eftersom HMS redan har en stark närvaro på de nordiska marknaderna kommer försäljning och support av IXXAT-produkter hädanefter att hanteras av HMS nordiska försäljningsorganisation.
– Sammanslagningen av IXXAT och HMS har varit mycket framgångsrik och därför är det logiskt för HMS att nu ta över försäljningen av IXXAT-produkter i Sverige, Danmark, Norge och Finland, säger Peter Greenfort, chef för HMS International Sales. Det första tillfället då HMS kommer att visa IXXAT-produkter är på en seminarieserie om industriellt Ethernet som kommer att äga rum under våren 2014.

 

Comments are closed.