Isolerad strömgivare i SO8

Från LEM kommer en ny serie integrerade kretsgivare i miniatyr för AC- och DC-isolerad strömmätning upp till 100 KHz. De nya komponenterna i GHS-serien erbjuder full isolation trots sin storlek och integrerar en primärledare för nominell strömmätning av 10 A, 12 A, 16 A eller 20 A med ett mätomfång på 2,5 gånger den nominella strömmen.

 

Därmed kan givarna även användas för höga överbelastningstoppar på upp till 200 A under kort tid (1 ms). Givarna monteras direkt på mönsterkortet som en ytmonterad SO8-krets, vilket minskar tillverkningskostnaden och ger avsevärd utrymmesbesparing i utrymmesbegränsade tillämpningar.
GHS-modellerna är lätta att använda som integrerade primärledare med lågt motstånd (minimerar strömförlusten) i en ASIC för att möjliggöra direkt strömmätning och jämna isoleringsprestanda, samtidigt som de tillhandahåller stora krypavstånd och mellanrum.
Samtliga modeller tillhandahåller en ratiometrisk analog spänningsutgång med olika känslighetsnivåer från 40 till 80 mV/A beroende på model och med normal svarstid på 5 μs.
GHS-givarna är inga enkla icke återkopplade halleffekts- och ASIC-baserade givare; serien har utformats med unika integrerade primärledare för mätning av gradienter för att ge utmärkt immunitet mot de externa elektriska fält som återfinns i kraftelektroniktillämpningar.
Dessa specialkonstruktioner kombinerar beprövade tekniker som exempelvis programmerbar intern temperaturkompensering (EEPROM) som tillser hög prestandanoggrannhet över hela temperaturområdet med en maximal avdrift för offset på 1,3 % och 1,5 % för förstärkning.
GHS-serien drivs med en enda 5 V matning och fungerar över ett brett arbetstemperaturområde från -40 till +125°C, vilket gör att den passar utmärkt för användning i tuffa industritillämpningar.
LEMs GHS-modeller är utformade för användning i en rad olika tillämpningar inkluderande avbrottsfria och switchade kraftaggregat, hushållsutrustning, statiska omvandlare för DC-motorer och robotsystem.

2 Responses to “Isolerad strömgivare i SO8”

  1. testkommentar

  2. tommentar från chrome