IR-sensorer med hög intensitet

Vishay Intertechnology meddelar att de breddat sin portfölj optoelektronik i och med lanseringen av nya 940 nm IR-sändare med ben och i SMD-kapslingar. De nya komponenterna ger upp till fem gånger högre strålningsintensitet än vanliga IR-sändare, enligt Vishay.

Bland de nya komponenterna finns en 5 mm IR-sändare med en parabolisk lins och åtta SMD enheter i 0805, PLCC-2 topp- och sidoriktade kapslingar. Till skillnad från vanliga IR-sändare som avger ljus i alla riktningar avger Vishays nya komponenter nästan allt ljus koncentrat till toppen av chipet. Utstrålad tensitet anges till 600 mW/sr för sändaren med ben i en vinkel på ±3° (halva ljusutstrålningen) och från 10 mW/sr till 120 mW/sr för en SMD-kaplad komponent med en motsvarande vinkel från ±9° till ±60°.

Med en smal, spektral bandbredd runt 940 nm kan komponenterna användas för CMOS-kameror i CCTV-tillämpningar och mörkerseende system, spel, rökdetektorer, ljusridåer, sensorer och IR pekskärmar. För fordonstillämpningar är två SMD-komponenter AEC-Q101-kvalificerade. IR-sändarna har en snabb stig- och falltid på 10 ns, en framspänning ner till 1,32 V vid 20 mA och utstrålad effekt på 55 mW.

Comments are closed.