IP-kärna för 25G och 50G Ethernet MAC

Det tyska institutet Fraunhofer HHI (Heinrich Hertz Institute), och Silicon Valley Missing Link Electronics (MLE) samarbetar för att med avseende på låg fördröjning optimera en 25G/50G Ethernet MAC (Media Access Controller ) för den teknik för transceiver som Xilinx använder i Ultrascale+.

 
– Med en transceiver enligt Xilinx Ultrascale+, som når upp till 30,5 Gbps, är 100 Gigabit Ethernet-anslutning möjlig. Det är genomförbart genom att Xilinx i sina kretsar har integrerat hårda makron för 100GE MAC. Men för många högpresterade applikationer i inbyggda lösningar, test- och mät- eller fordon är det tillräckligt och mera kostnadseffektivt att använda 25G eller 50G Ethernet.
– Vår mjuka IP-kärnaMAC med låg fördröjning adresserar det gapet, säger dr Johannes Fischer, chef för Fraunhofer HHIs grupp för digital signalbehandling.
– MLE har samarbetat med Fraunhofer HHI i flera år för att möjliggöra lösningar för höghastighetsöverföring för Xilinx-kunder. För närvarande stöder vårt team Fraunhofer HHIs beprövade 10GE MAC och motsvarande TCP/IP-stack. Alla finns att tillgå på Xilinx webbplats. Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda 25G/50G Ethernet-lösningar till vår kundbas, säger dr Endric Schubert, CTO på MLE.
10GE MAC IP-Core från Fraunhofer HHI är en Ethernet Media Access Controller (MAC) med låg latens (fördröjning) enligt specifikationen IEEE802.3 -2008. IP-kärnan utformades speciellt för att ge lägsta möjliga fördröjning, samtidigt som den skulle vara så resurseffektiv som möjligt samtidigt. IP-kärnan för 10GE MAC IP-Core finns på Xilinx IP-bibliotek på https://www.xilinx.com/products/intellectual-property/1-o0w4k1.html
25GE MAC IP-Core kommer ut på marknaden i början av fjärde kvartalet 2017. Motsvarande IP-kärna för 50GE MAC kommer senare i år. Stödet kommer att omfatta Xilinx Virtex UltraScale+, Kintex UltraScale+ Zynq, UltraScale + och MPSoC Virtex.

Comments are closed.