IoT-prototypsatser med PSoC 6

RS Components (RS) meddelar att två PSoC 6-prototypsatser för IoT från Cypress Semiconductor Corp nu finns i lager. Den ena med Wi-Fi och Bluetooth och den andra med BLE (Bluetooth Low Energy).

Utöver avancerade uppkopplingsmöjligheter erbjuder de två satserna en billig plattform för hårdvaruutveckling som möjliggör konstruktioner baserade på den dubbelkärniga och ytterst strömsnåla Cypress PSoC 6-mikrokontrollern. PSoC 6 har inbyggd säkerhet, upp till 2 Mbyte flashminne och 1 Mbyte SRAM, tillsammans med en Arm Cortex M4 för hög prestanda och en Cortex-M0+ med ytterst låg effektförbrukning, allt på ett enda chip.
Prototypsatsen PSoC 6 Wi-Fi-/BT kombinerar PSoC 6 med trådlös uppkoppling via den inbyggda chipsatsen Cypress CYW4343W, för uppkoppling via WiFi (802.11b/g/n) och Bluetooth 4.1. Utvecklingssatsen är uppbyggd på ett kretskort vars funktionsmoduler fysiskt kan åtskiljas från varandra. Detta ger större flexibilitet att använda olika tillbehör för att konstruera och prototyptesta IoT-tillämpningar. Satsen innehåller också Cypress kapacitiva avkänningsteknik CapSense, en 512 MB Quad-SPI NOR-flashenhet, en MicroSD-kortplats och Digilent Pmod-gränssnitt.
Den andra prototypsatsen, PSoC 6 BLE, innehåller utvecklingsmodulen CYBLE-416045-02 EZ-BLE (baserad på mikrokontrollern PSoC 63). Denna modul är fullt certifierad för Bluetooth 5.0 och ger en programmerbar nyckelfärdig lösning för utvecklare att lägga till Bluetooth-uppkoppling i IoT konstruktioner. Den levereras med en royaltyfri stack och ger 36 GPIO-anslutningar i en kompakt formfaktor på 14 x 18.5 x 2.00 mm.
Även denna sats är uppbyggd på ett kretskort vars enskilda funktioner kan fysiskt åtskiljas. Detta gäller även den inbyggda programmeraren och avlusningsenheten (KitProg2). Den har också ett mikroBUS-gränssnitt som möjliggör sammankoppling av mikrokontrollern med ett av mer än 500 Click Boards från MikroElektronika.

Comments are closed.