Fordonsbaserad USB 3.1 SmartHub med Type-C-stöd

Från Microchip kommer en fordonskvalificerad integrerad USB 3.1 Gen1 SmartHub-krets, med upp till 10 gånger snabbare datahastighet jämfört med existerande USB 2.0-lösningar.

Eftersom fordonstillverkare fortsätter att lägga till allt fler funktioner i fordon och integrera med mobiltelefontillämpningar måste USBs roll för tillförlitlig dataöverföring baseras på robust funktion och snabbare överföringshastigheter. Konsumenter förväntar sig att “infotainment”-system svarar omedelbart trots att många funktioner sker samtidigt i bilar, allt från överföring av karteringsdata till uppspelning av musik och interaktion med användargränssnitt.
USB 3.1-teknikens “SuperSpeed”-datahastigheter på 5 Gbps ger högre bandbredd för snabbare strömning av data, nedladdning av data och kommunikation i bilen. USB7002 minskar också nedladdningstiden för stora videofiler, vilket är idealiskt för fordon med integrerade 4K bilkameror.
Konsumenterna efterfrågar snabbare laddning av mobil utrustning, vilket har lett till tillväxten av USB Type-C inom smarttelefonindustrin. USB7002 kombinerar USB 3.1-teknik med USB Type-C. USB7002 möjliggör direktanslutning av USB Type-C via gränssnitt för konfigurationskanals-(CC)-ben och integrerade 2:1 multiplexerare som stöder USB Type-Cs vändbara anslutningsfunktion.
För att stödja tillämpningar som nu är standard i samtliga mobiltelefoner, inkluderar de integrerade SmartHub-kretsarna även Microchips FlexConnect-teknik, som ger förmåga till dynamiskt utbyte mellan en USB-värd och USB-utrustning. SmartHub-kretsarna har också flervärdsbaserad reflektorteknik för slutpunkter, som gör att USB-data kan speglas mellan två USB-värdar.
Dessa grundläggande egenskaper gör att det grafiska användargränssnittet hos en telefon kan visas på bilens skärm och integrera med röstkommandon inne i bilen, samtidigt som mobiltelefonen laddas. Det gör att konsumenter på enkelt och säkert sätt kan använda sin mobilutrustning medan de kör, vilket ger en användarvänlig metod för telefonsamtal, sms och navigering samtidigt som föraren kan hålla vägen i fokus.
USB7002-kretsen stöds av konfigureringsverktyget MPLAB Connect Configurator, utvärderingskort med kretsscheman och gerberfiler för kortare utvecklingstid. Microchips USBCheck-tjänst möjliggör för tillverkare att verifiera konstruktioner och kortlayouter innan mönsterkorten tillverkas, vilket väsentligt påskyndar slutprodukternas marknadslansering.
USB7002-I/KDXVA0 är AEC-Q100 klass 3 kvalificerad och finns nu tillgänglig i tillverkningsvolymer.

Comments are closed.