Investerar i vindkraftbolaget Triventus

Industrifonden och Sustainable Technologies Fund investerar sammanlagt 100 miljoner kronor i den snabbväxande Triventus-koncernen, som är verksam inom förnybar energi, främst vindkraft, men även biogas och småskalig vattenkraft.

I nyemissionen på totalt 116 miljoner kronor deltar också grundarna och befintliga ägare. Kapitalet ska användas till bolagets fortsatta expansion, meddelar Industrifonden..

Triventuskoncernens affärsidé är att hantera alla led i värdekedjan inom förnybar energi. Moderbolaget projekterar, bygger, äger och säljer vindkraftverk, Triventus Consulting erbjuder konsulttjänster, Triventus Energiteknik är inriktat på drift och underhåll och Triventus Biogas driver projekt för fordonsgas.

Bolaget, som har huvudkontor i Falkenberg, har haft en mycket snabb tillväxt sedan starten 2003 och förväntas omsätta över en miljard kronor inom några år. 2010 vann Triventus Dagens Industris gaselltävling i Halland.

– Vi behöver hämta kapital utifrån för att kunna nå denna målsättning, säger Triventus vd och grundare Måns Holst. Med Industrifonden och Sustainable Technologies Fund får vi in två kapitalstarka och kunniga investerare som kan hjälpa oss att lägga in en högre växel i vår expansion.

Triventus fortsatta expansion ska bland annat ske genom etablering av konsulttjänsterna i övriga Norden och genom att utöka verksamheten i Sverige.

– Triventus har skapat en attraktiv projektportfölj och samtidigt klarat av den snabba tillväxten med bibehållen lönsamhet. Detta gör utsikterna för att Triventus ska bli en god investering mycket lovande, säger Stefan Lindholm, investeringsansvarig på IndustrifondenS om ledande cleantechinvesterare har vi tittat på många vindkraftsprojekt. Triventus är ett mycket intressant och dynamiskt företag som sticker ut, säger Hans Lundgren, investeringsansvarig på Sustainable Technologies Fund. Dessutom är Triventus den ledande oberoende aktören som kan underhålla befintliga verk. Detta ger goda affärsmöjligheter framåt nu när vindkraften står inför en kraftig utbyggnad i Sverige.

Comments are closed.