Intels bruttomarginal rapporteras minska

Intel rapporterade idag intäkter på 13,5 miljarder och ett rörelseresultat på 3,8 miljarder dollar för 3:e kvartalet 2012. Det resultat som redovisas ligger på ungefär samma nivåer som under föregående kvartal i år men är sämre än samma period förra året. Och företaget spår minskad bruttomarginal.

– Vårt tredje kvartal återspeglade en fortsatt tuff ekonomisk miljö. Datorvärlden är inne i en period av banbrytande innovationer och kreativitet. Tittar vi på det fjärde kvartalet är vi nöjda med den fortsatta utvecklingen inom Ultrabooks och telefoner och entusiastiska över att olika Intel-baserade surfplattor kommer ut på marknaden, säger Paul Otellini, Intel vd och koncernchef i rapporten..

Intels intäkter från PC-marknaden (företagets PC Client Group) rapporteras gått ner med 8 procent och produkter till datacenters (företagets Data Center Group) 5 procent i en jämförelse med samma period i fjol.

Bruttomarginalen var 63,3 procent under Q3 2012, vilket var mer än företaget förväntat sig på 62 procent.. Men Intel bedömer i rapporten att bruttomarginalen för Q4 sjunker till 57 procent. Samtidigt kommer Intel att fortsatt behålla sin utgiftsnivå för forskning och utveckling på nästan samma nivå. (R&D plus MG&A-utgifter på 4.6 miljarder dollar Q3, mot cirka 4,5 miljarder dollar Q4 2012).

Comments are closed.