Didier Lacroix ny vd för Anacatum

Didier Lacroix kan räknas som en veteran inom halvledar- och MEMS-branschen med sina 20 års erfarenheter. Tidigare har han arbetat inom Silicon Clocks, MoSys, Chipidea, Discera, Synopsys och Cadence. Linköpingsbaserade Anacatum Design AB är ett IP-företag med verksamhet inom teknik för analoga halvledare.

– Vi är glada att få en erfaren ledare till Anacatum Design AB vid denna kritiska tidpunkt. Didier har den omfattande IP-licensingsbakgrund, som vi sökte eftersom företaget övergår till en licensieringsmodell för att påskynda införandet av sina analoga kärnor och stödteknik, säger Dr.Rolf Sundblad, vd, CTO och medgrundare till Anacatum.

– Jag är mycket imponerad av Anacatum-teamet, sin djupa erfarenhet av att leverera flera generationer av komplexa analoga integrerade kretsar, liksom de banbrytande tekniker som de har fulländat. Med ökande marknadskrav på att integrera fler sensorer, avancerad RF och växande bandbreddsbehov ger Anacatums Cores betydande förbättringar jämfört med nuvarande kommersiella lösningar, säger Didier Lacroix.

Lacroix kommer närmast från en vd-post för Silicon Clocks som förvärvades av Silicon Laboratories. Före det verkade han som vp för global försäljning hos MoSys. Han har också en bakgrund från Chipidea som förvärvades av MIPS Technologies. Han har också haft ledande befattningar hos Discera, Memscap, Synopsys och Cadence.

AnaCatum Design AB, är ett privatägt licensieringsföretag för analoga halvledare med huvudkontor i Linköping och med säljkontor i Campbell, Kalifornien. Anacatum utvecklar och marknadsför en familj av högpresterande analoga kärnor, såsom ADC (analog-till-digital), DAC (digital-till-analog) och AFE (Analog Front End) IP-produkter till chiptillverkare. Bolagets egenutvecklade arkitekturer och tekniker ska möjliggöra en snabbare integration av högpresterande analoga kärnor inom ett brett spektrum av tillverkningprocesser för halvledare. Anacatum stöds av riskkapitalbolaget Conor Venture Partners, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.