Intel vill kapa sladdarna

Intels nya Intel Core vPro-processorer skall göra det möjligt att kapa sladdarna och få en flexibel och föränderlig arbetsplats. Det skall ske med nya trådlösa funktioner, inbyggd säkerhet, bättre prestanda och förbättrade administrationsfunktioner.

Med den nya femte generationens Intel Core vPro-processorer adresserar Intel tre specifika områden för att skapa bättre arbetssätt och ge en bättre upplevelse för både användare och företag. Dessa tre områden är innovativ datordesign, trådlös bildskärmsanslutning och trådlös dockning.
Företag kan välja från en mängd olika formfaktorer tvärs över 2-i-1-enheter, Ultrabooks, ultratunna clamshell-enheter samt datorer i miniformat som ger upp till dubbla batteritiden och mer än dubbelt så höga prestanda.
Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) gör konferens- och mötesrum till en sladdfri zon. Det kombineras med bättre hantering av trådlösa kanaler för att minska risken för överbelastning av nätet samt säkerhetsproblem.
Intel Wireless Docking gör det möjligt för användare att bli uppkopplade och redo att börja arbeta så fort de kommer till sitt skrivbord. Tekniken bygger på Intel Wireless Gigabit-tekniken och gör det möjligt att automatiskt docka bildskärmar, tangentbord, möss och USB-enheter vilket helt eliminerar behovet av en traditionell mekanisk dockningsstation.

Comments are closed.