Intel tror på stationära datorer

Prestandakraven från moderna datorspel gör att Intel nu satsar mer på stationära datorer. Intels försäljning till stationära datorer ökade med sju procent fjärde kvartalet förra året jämfört med samma tid året innan.

– Det stationära området är ett stort och viktigt segment för Intel, säger Lisa Graff, vice president och general manager, Intel Desktop Client Platform Group. Entusiasterna är hjärtat och själen inom det stationära området och de bad oss att ge dem mer. Vi levererar – fler kärnor, bättre överklockning och snabbare hastigheter.
Vid en pressträff på Game Developers Conference gav Intel en förhandstitt på en särskild olåst fjärde generationens Intel Core-processor med kodnamnet "Devil´s Canyon". Den skall lanseras i mitten av 2014 och har förbättrat termiskt gränssnitt och bättre överklockningsfunktioner. Intel Core Extreme Edition med åtta kärnor och sexton trådar kommer under andra halvan av 2014. Den har bland annat stöd för den nya minnesstandarden DDR4.
Intel meddelade också planer på en Intel Pentium processor Anniversary Edition till minne av mer än 20 år med varumärket Pentium, med upplåsta multiplikatorer som ger möjligheten till att öka kärn- och minnesfrekvenser oberoende från resten av systemet. Dessutom bekräftades även planer på olåsta stationära versioner av den kommande femte generationens Intel Core processorn med Iris Pro Graphics med kodnamnet ”Broadwell”.

Comments are closed.