Intel köper Infineons enhet för trådlös teknik

Wireless Solutions Business, BLS, kallas det affärsområde som Intel tar över kontant för 1,4 miljarder dollar. Överlåtelsen beräknas ske under första kvartalet 2011.

Meningen är att WLS kommer att fortsätta som en separat enhet i Intels organisation. Intel köper WLS med avsikt att bli starkare på "smartphone"-marknaden medan Infineon vill bli än starkare på sina områden automotive, industri och säkerhetsteknik.
Transaktionen innebär att Intel kan komplettera sina produkter inom WiFi och WiMAX (4G) med Infineons teknik för 3G och dess möjligheter att gå vidare till LTE (4G).
Den teknik Intel förvärvar är tänkt att användas för laptop-datorer med Intels processorkärna och i mängder av Atom-kärnebaserade apparater som smartphones, netbooks, "tablet"-datorer och för embedded-datorer.
Från WLS kommer idag basbandsprocessorer, RF-transceivers, kretsar för effekthantering och ytterligare komponenter för uppkoppling, enchipslösningar och passande programvara. WLS omsatte senast 917 miljoner euro, motsvarande ungefär 30 procent av Infineons totala omsättning. Denna uppgick till 3,03 miljarder euro vid senaste årsbokslut.

 

Comments are closed.