Intel investerar i drönare

Intel Capital har investerat mer än 60 miljoner dollar i Hong Kong-baserade Yuneec Holding Ltd, ett företag med verksamhet inom eldrivna, förarlösa flyg.

Det gemensamma tillkännagivandet av Intels CEO, Brian Krzanich, och Yuneecs CEO, Tian Yu, gjordes i ett kort videoklipp som delvis hade filmats med hjälp av Yuneecs Typhoon 4K-drönare.

– Vi tror att drönare har potential att positivt förändra våra liv på många sätt, oavsett om det är för att leverera konsumtionsvaror eller inspektera katastrofområden. Och med det kommande tillägget av Intel-teknik inuti kan Yuneecs smarta drönare skapa fantastiska möjligheter. Vi är glada över att samarbeta med en ledare inom detta nya viktiga marknadssegment, säger Brian Krzanich.

Yuneec har för avsikt att använda finansieringen för att accelerera marknadsföring och utveckling.

– Med vår djupa IP och kontroll över tillverkningen är Yuneec unikt positionerat för att växa marknaden för konsumentdrönare. Våra drönare är tillverkade för att kunna flygas "out of the box" och garantera en stabil, smidig flygning och videoinspelning, säger Tian Yu, vd för Yuneec.

Intel har tidigare även investerat i drönarföretagen PrecisionHawk och Airware.

Du kan se videoklippet med tillkännagivandet via den här länken.

Comments are closed.