Intel investerar 7 miljarder i Fab 42

Intel plockar nu fram sin halvfärdiga Fab 42 ur malpåsen och satsar 7 miljarder dollar på att göra den till världens modernaste halvledarfabrik. Den skall klara processer ner till 7 nm och kommer att skapa mer än 10 000 nya jobb i Arizona.

02intel01

Det här offentliggjordes i ett gemensamt pressframträdande i Vita Huset av Brian Krzanich från Intel och Donald Trump. För Trump är det här naturligtvis en fjäder i hatten och ett viktigt steg när det gäller att få tillbaka avancerad produktion till USA.
Fab 42 ligger i Chandler, Arizona och kommer att bli en storvolymtillverkare av avancerade halvledare. Framför allt kommer Intel att producera mikroprocessorer i processer ner till 7 nm.
Att färdigställa Fab 42 kommer att ta tre till fyra år och skapar omedelbart ca 3 000 arbetstillfällen. När fabriken är i full produktion kommer den att ha mer än 10 000 anställda.
– Vår verksamhet fortsätter att växa och vi fortsätter att investera i produktionskapacitet i takt med Moores lag, säger Brian Krzanich, vd för Intel. Den här fabriken kommer att hjälpa USA att behålla sin position som global teknikledare inom halvledarindustrin.

Comments are closed.