Intel hjälper utvecklingsländer

Intel har tillsammans med två frivilligorganisationer samt ett flertal kända personer gått samman i ett projekt som syftar till att skapa medvetenhet och samla in pengar så att barn i utvecklingsländerna kan gå i grundskola samt att deras föräldrar ska få högre inkomster.

I hela världen finns det fler än 75 miljoner barn i lågstadieåldern som idag inte går i skolan och minst 80 procent av mänskligheten lever på mindre än 10 dollar per dag, enligt uppgifter från FN. Intel, Kiva.org och Rädda Barnen har idag inlett det årslånga projektet The Small Things Challenge för att öka medvetenheten kring dessa problem. Projektet vänder sig direkt till privatpersoner och uppmanar dem att engagera sig genom att donera pengar till Rädda Barnens Rewrite the Future-program som är inriktat på att säkerställa högkvalitativ utbildning för miljontals barn som inte går i skolan på grund av krig och väpnad konflikt. Enskilda personer uppmanas också att ge mikrolån via Kiva.org till entreprenörer i tredje världen.
Intel kommer att donera 5 cent (cirka 40 öre) för varje person som klickar på "vi donerar 5 cent för dig"-knappen på projektets webbplats www.smallthingschallenge.com. Intel kommer att bidra med upp till 75,000 dollar (cirka 600 000  kronor) per kvartal detta år, utöver de 100 miljoner dollar som Intel i år investerar i andra utbildningsprogram.
Craig Barrett, Intels ordförande och även ordförande för ett FN-initiativ om teknik i utvecklingsländer, kommer att hålla ett anförande på Consumer Electronics show i Las Vegas där han fokuserar på hur Rädda Barnens och Kiva.orgs arbete redan idag har betydelse för miljontals människor.

Comments are closed.