Intel förvärvar Telmap

Intel har undertecknat ett avtal om att förvärva Telmap, ett företag inom tjänster för navigering och positionsbestämning. Telmap kommer att bli ett helägt dotterbolag till Intel. Detta drag är ett steg mot att utöka Intels uppsättning av mobila programvaror, tjänster och funktioner.

Men Telmap är inte bara en kompetent leverantör av konsumenttjänster – med Telmap kan Intel direkt ge AppUp-utvecklare platsbaserade tjänster som spänner över enheter, operativsystem och CPU-arkitekturer. Det är ett viktigt steg mot Intels AppUp tjänstevision, enligt Intels AppUp blogg.

Enligt nyhetsbyrån Reuters, som citerar israelisk media, kommer Intel behöva betala mellan 300-350 miljoner dollar för Telmap och Intel kan genom affären bli ett ”sant alternativ” till erbjudanden från jättarna med Google Maps och Nokia's Ovi, menar Telmaps CEO Oren Nissim.

Telmap har två anläggningar och fyra utvecklingscentra i Israel, och kommer att behålla sitt varumärke, ledning och 210 anställda. Telmap, som erbjuder positionsbaserade tjänster för att ge information om trafikuppgifter, hastighetskameror och olika lokala erbjudanden, räknar med intäkter på 33 miljoner dollar 2011 och visa lönsamhet för andra året i rad, enligt Reuters.

Comments are closed.