Intel Europe utser ny chef för norra Europa

Intel har utsett holländaren Patrick Bliemer till chef för Intels verksamhet i norra Europa, inklusive Benelux, med start den 1 april 2011.

Bliemer, tidigare Intels försäljningschef för bärbart och handhållet i EMEA-regionen, byter tjänst med Roger Benson. Bytet av uppgifter och ansvarsområden påbörjas redan idag.
Patrick Bliemer har ansvarat för Intels strategiska kunder inom bärbara och handhållna enheter i EMEA-regionen sedan september 2008. Bliemer anställdes på Intel 1996 som Field Sales Engineer för kanalverksamheten i Benelux. Han har därefter haft flera roller inom marknadsföring och som chef vid Intel i München, Swindon och på Intels huvudkontor i Santa Clara, USA. Bliemer har kandidatexamen i maskinteknik samt marknadsföring.
Roger Benson har varit ansvarig för Intels verksamhet i norra Europa sedan juli 2004. I sin nya roll som Director of Mobility Sales för Intel EMEA kommer Benson att ansvara för att stimulera tillväxten för företagets kunder inom segmentet bärbara och handhållna enheter i EMEA.

Comments are closed.